jag önskar jag kunde

Det är så mycket jag vill. Så mycket jag önskar att jag kunde, vågade. Så mycket jag vill ändra på i mitt liv, men som jag inte kan. Eller som jag kan, men inte gör något åt ändå.

jag är trött på mig själv, på mitt liv. så många gånger jag sagt att jag ska ändra på saker och ting. men alltid blir det samma sak, inget händer. varför? jag vet inte. jag bara låter det vara, tror att allt bara ska flyta på.

kunde jag vrida tillbaka tiden skulle jag göra det på en gång!


Mardrömsvecka.

Måndag. Ny vecka. En mardrömsvecka för mig. Veckan innan lov och dom flesta vet väl vad det innebär kanske? Massa att göra i skolan. Allt ska vara klart och inlämnat innan lovet. Högst upp på min lista ligger argumenterande tal och vetenskapligt skrivande. Och jag får huvudvärk och ångest bara jag tänker på det. Speciellt talet. Att prata inför folk är det värsta jag vet. Och hur ska jag klara av att argumentera och brinna för mitt ämne?

Jag har svårt för att ta tag i saker också. Skjuter alltid upp det jobbiga. Talet ska hållas på torsdag och jag har inte skrivit det än. Det gäller alltså att skynda på nu och få ner ett tal på cirkus 6 minuter. Och att lära in det. (!)

Så var det alla andra uppgifter som ska göras också. Men jag måste prioritera här. Talet först. Och sen om det andra inte hinner bli klart innan lovet får jag helt enkelt lämna in det efter. Det kan inte hjälpas. Hoppas bara lärarna håller med..

Idag är jag hemma från skolan. Just för att få jobba med talet. Hade inga viktiga lektioner idag så jag tyckte det var okej att vara hemma. Helst skulle jag vilja vara hemma i morgon med. Men det går ju inte. Jag har missat ganska mycket nu den senaste tiden. Måste skärpa mig. 
Och i morgon måste jag tillbaka till torpet. Där är det ensamt och jag har inge dator. Det går segt att plugga där. Men tänk om jag kunde få låna Jossans dator kanske? Det har hon sagt att jag kan få göra. Och den här veckan skulle passa perfekt. Jag har ingen möjlighet till Internet, men det är lika bra det. 

Nej, nu måste jag återvända till talet. 

Tack å hej måndag! 


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!