hej mitt vinterland

Så var det snö igen då. Suck. Jag vill ha vår.

Näst sista dagen på jobbet nu. Måste säga att det känns himlans skönt. Fast efter några dagars ledighet kommer man bli rastlös igen och önska att man hade ett jobb.
Nu när jag har jobbat lite känns det som att jag kan slappa lite och inte känna nån panik över att hitta ett nytt jobb. Fast egentlign borde man väl ta tag i saker på en gång.

Jossans födelsedag närmar sig. Jag vill att hon ska få den bästa dagen, men känner lite panik eftersom jag är världelös på att fixa och komma på saker. Det är ju hon som brukar stå för den delen. Så, jag tar emot all hjälp jag kan få :)

Lilla VM på lördag. Kommer bli en lång dag och massa matcher. Hoppas hoppas på några vinster iaf. Det behöver vi nu. Och kul skulle det ju va om  vi kom vidare :)

Funderar på att göra mig en sväng till Karlstad på måndag. Det var ett tag sen jag var där nu och det drar lite i shoppningstarmen :P Tycker jag kan unna mig lite :)


Hm, ska man kanske gå hem på lunch?


Same mistake ..

Det har vart helg och nu är det ny vecka. Helgen var rätt tröttsam och jag fick inte sova ut som jag hade hoppats på. Fast jag har väl mig själv att skylla.
Fredag var det först träning och sen hem till mamma. Vi hade beställt en blomma och köpt en flaska vin till henne. Jossan och jag bråkade om vem som skulle köra om det bjöds på alkohol hos mamma. Vi kunde inte komma överens och kom inte fram till nåt. Men väl hemma hos mamma bestämde vi oss för att dricka båda två, på nåt vis skulle vi ju komma hem.
Det bjöds på nån fördrink, likör, cider och öl. Och smörgåstårta och efterrätt såklart. Mums! Tror vi var kvar till en halv 12 eller nåt. Therese kom och hämtade oss, i pyjamasbyxor :)
När vi kom hem åt vi kinderägg och kastade papper på varandra. Lättroade, oja ;) Martin och Petter kom på besök och vi följde med dem ut på en sväng. Fridolf hade stängt och vi letade upp festen där de flesta var. Inge vidare. Drog istället till Kaj. Men jag var för trött för detta. Hem och sova i stället.

Upp dagen efter, halv 10. Trött som öge. Match alltså. Förlorade tyvär, med för stora siffror måste jag säga. För de kämpade på bra ändå.
Hem för att  fräsha till sig lite och ner till hallen igen för att se på alags macthen. Den var bra och det var härligt att se munkfors vinna över filipstad och dra ifrån dem i serien.

Lördagkväll. Förfesten var kul. Åkte hem till Therese Åhs och träffade folk man inte sett på länge. Spelade även guitar hero som jag nog inte var så bra på, men kul var det ;) Sen upp till parken, fast först in till mygga för att säga grattis. Väl uppe i parken var det nåt som gick snett. Jag blev för full och spenderade min tid på en toa. Sen fick jossan köra hem mig. Kan jag ha vart i parken i halvtimma tro? Aja, suck. Att man aldrig lär sig liksom.
Halv 3 blev jag väckt, då var jag pigg och eggad, men så insåg jag att parken hade stängt.. Och det kändes iofs lite jobbigt att ta sig iväg på efterfest. Så jag gick och la mig brevid jossan i stället :)

Och söndag då, behöver jag ens kommentera den? Låg i sängen i stort sett hela dagen, förutom när jag och jossan var till majas för att köpa mat. Hade ju tagit med mig en skiva på PB också så det låg jag och kollade på :)

Måndag, fortfarande lite bakfull tror jag. Men det var bara att bege sig till jobbet. Mycket segt. Men men, det gick. På kvällen hade mamma bokat in oss på ett träningspass så jag blev med henne. Step up, fy fan. Det jobbigaste jag gjort på länge tror jag. Svetten rann och jag hade väldigt svårt att hänga med ibland :P Men kul var det och vi bokade oss på samma pass nästa vecka igen :)

Nu är det tisdag och jag sitter åter igen på jobbet. Om bara veckan kunde ta slut. Jag vill inte jobba mer. Vet att jag inte ska klaga.. Men att så sova ut en morgon och gå hemma en dag skulle vara underbart.

Aja, dags att gå tillbaka.


Do you spend your life, going back in your mind to that time?

Grattis :)

Mamsen fyller år och det måste ju firas. bjuds det på alkohol så tackar man inte nej ;)

Helg :)

Kändes mycket bra att veta att det var sista morgonen jag skulle upp när jag vaknade i morse. Eller ja, nu är det ju helg så jag får iaf sova lite :) Helt seriöst, la mig klockan 8 igår. Helt slut.
Martin ringde precis när jag lagt mig, undrade om jag kunde komma vid 11 och hämta pappa. Eftersom han inte ringt tidigare under dagen så trodde ju jag att det inte blev nåt. Men jag slapp. Fick lite dåligt samvete eftersom jag dagen innan sagt att jag kanske kunde. Men men, det löste sig nog ändå tror jag. Och jag tror faktiskt dom köpt med nåt till mig också ;)

Fick veta att Marika ska på samma möte som mig i Hagfors. Mycket bra tycker jag, så jag får sällskap :)

Träning i kväll. Kul :) Och sen smörgåstårta. Ska se till att få med mig säsong två av prison break med mig hem också. Saknar det :P Mamma och dom har inte sett klart säsongen, men en skiva kan jag nog ta med iaf. :)

Dags för frukost tror jag. Ida vara hungrig.

Torsdag?

Seriöst, tar veckan aldrig slut? Segt går den och det känns som jag jobbat i evigheter. Dagarna går segt, eftersom det finns så lite att göra sitter vi mest. Man kan ju tycka att det är rätt nice att bara sitta, men jag känner att jag hellre vill ha nåt att göra så dagen går fortare.
Aja, två dagar kvar sen helg.

Och helgen kommer antagligen gå fort, för fort. Har massa att göra. På fredag fyller mamma 40år. Jag och Jossan har beställt en blomma och köpt vin. Kanske sätter vi upp en skylt också, om vi får till nån. Så det blir smörgåstårta på kvällen, mums!
Match på lördag som vi SKA vinna. Alagsmatch som jag ska se. Och det vore ju kul om laget blir med :) Sen såg jag att det är öppet hus på det nya gymmet. Dit ska jag nog och kika en sväng. Ska ju på första passet på måndag.
På lördagkväll blir det utgång. Hoppas att det händer nåt annat utöver det vanliga. Kalasen brukar oftast se likadana ut nu.
Bakfull på söndag, antagligen slappa hela dagen. Jag hoppas jag slipper göra nåt iaf ;)

Ikväll kanske jag måste hämta pappa i Karlstad. Han har vart i Tyskland. Som tack tyckte jag att de kunde köpa med nåt gott till mig ;)

Hungrig! Bra att det är frukost snart. Sen blir det väl jobba i nån timma till och sen två timmars lunch igen. Seriöst, vi jobbar inte många timmar på en dag.

Well well.

rubrik

Nu börjar tröttheten komma i kapp mig. Orkade inte vara vaken längre än nio igår. Somnade så fort jag la mig tror jag :)

Vet inte om jag har nåt att skriva förutom en massa tjafs. Aja, måste fördriva tiden med nåt iaf. Iofs, jag borde kanske gå tillbaka snart. Tog två timmars matrast idag igen. Gott de ;) Låg hemma i soffan och sov så plingade det på dörren, dumma fönstergubbe som väckte mig. Men han sa att han skulle sätta in persienner i köket och i sovrummet så han är förlåten :)  Äntligen persienner!

Det går bra nu, eller bättre iaf.

bah

Andra dagen på jobbet. Höll på att försova mig i morse. Tänkte typ att jag skulle sätta på snose så jag skulle "vinna tid" typ. Har nog sett för mycket på prsion break :P
Hann hit i tdi iaf. Idag skulle vi städa övervåningen. VI var tvungen att vara klara till 8, då börjar lektionerna. Och nu sitter vi här, klara med typ allt som skulle göras på hela dagen. Vilket inte var så mycket. Så nu undrar jag, vad ska vi göra nu? Sitta och vänta på att det blir eftermiddag så vi kan städa toaletterna? Dryyyygt!

Prison break ja, nu har jag sett klart hela säsong 1. Såg de sista avsnitten i går kväll. Tur att mamma köpt säsong två säger jag bara. För liksom hallå, det slutade ju liksom mitt i.

Träning idag :) Funderar på om jag ska ge igen genom att låta flickorna springa 100 varv runt hallen eller nåt. Dom skrattar ju åt mig här på jobbet. Elaka människor.
Och så tar de kort på mig så nu finns det bildbevis att jag är städtant :P

Jag har hittat en ny hobby. Att gå ut och springa på kvällarna. Det är mörkt, skön luft och det enda jag tänker på är musiken jag hör genom hörlurarna. Himla skönt tycker jag. Var ute igår en sväng. Jag är duktig!

Bah, jag vill hem och sova!

gäsp.

Efter en månad som arbetslös är denna dag en mycket seg dag. Brukar oftast inte gå upp innan 11 och idag gick jag upp kvart i 6. Gäsp! Första dagen på jobbet alltså. Inget höjdarjobb må jag säga, och att bli kallad städkärring är inte kul. Men vad gör man liksom? Måste ju ha pengar. Jag vet dock att jag då aldrig ska bli städerska, tragiskt. Nej, nåt bättre hoppas jag att jag lyckas med i mitt liv.
Bilen är fortfarande trasig, så det blir till att gå till jobbet hela veckan.

Jag är beroende av prison break. Så fort jag får tid tittar jag. Till och med frukostrasten förut. Men det är ju så bra.

Tror lunchrasten är slut typ nu. Dags att städa toaletter.

:)

Fick ett samtal nyss och det blir tydligen två veckors jobb i stället för en. Inga problem vettu. Tackar och tar emot :)

Nej, nu ska jag försöka ta mig bort till holländarna och få det överstökat. Sen ska bege mig hemåt, duscha och sen krypa ner i sängen och se på prison break :)
Btw, idag ska mamma till karlstad och köpa säsong två. Bra det tycker jag ;)

Många smileysar, hm. Är det en glad Ida vi har här kanske?

duktigt Ida :)

Klockan är inte ens nio och jag har redan vart ute ochh gått en promenad. Inte likt mig eftersom jag i vanliga fall inte ens brukar vara vaken vid den här tiden. Jag sover ju minst till 11. Men eftersom jag ska börja jobba halv 7 på måndagmorgon tyckte jag att det kunde vara en bra idé att gå upp lite i tid sådär idag.

Ska städa hos holländarna idag och hade planerat att gå dit och då tyckte mamma att jag kunde gå med henne. Därav förklaringen varför jag så tidigt på dagen redan gått en promenad.
Och hör och häpna, igår kväll var jag ute och sprang. Sprang lite längre den här gången än förra, inte så långt egentligen. Men jag tänkte börja lite smått nu och springa några gånger i veckan och så småningom kommer det ju bli längre turer :)
Och sen så ska jag få bli med mamma och träna på det nya gymmet på centrum. Hon har fått ett bonuskort på 10 gånger som jag ska få använda. Känner mig lite duktig faktiskt :)

Nu är det helg. Ikväll blir det lets dance med marika och therese och imorn kanske det ska badas i tunna :) en bra, nykter helg :)
Men lugn bara lugn, nästa helg blire kalas igen :D

hajdooo

yes!

jag har jobb för hela nästa vecka! det behövde jag verkligen. ett litet ljus i mitt mörka liv :)

klockan är 4 och här är nyheterna

Ja, jag lyssnar på radio.

Jag har gjort mycket idag. Om man jämför med vad jag brukar göra på en dag. Har börjat titta på prison break, för att ha något att göra om dagarna. Sett två avsnitt nu och jag börjar förstå varför folk tittar på det. Verkar bra faktiskt.
Mamma undrade om jag ville luncha med henne och mat säger man ju inte nej till. Potatis fick jag, kommer inte ihåg sist jag åt potatis. Kan ha vart på jul, slank nog ner nån potatis bland all julmat.
Sen resten av dagen har jag suttit vid datorn. Fixat med mitt cv och kollat efter jobb. Jag har sökt ett jobb, tror det eller ej! Kanske ett värdelöst ett, men men. Har ett till jag ska söka.

Det känns bra att det är helg snart. Då är det liksom okej att vara slapp. Blir en nykter helg. Får se vad det blir, lite planer har vi :)
Ska iaf till forshaga på lördag, match. Premiärmatch för året till och med. Länge sen vi spelade nu och vi möter topplaget. Hmm.. :/


Det var allt för idag. Jag heter Ida Nordkvist. (radion :P )

Why has the sky turned grey?

Nåväl, jag försöker så gott det går. Eller? Jag inbillar mig att det går lättare om man skjuter upp det jobbiga. Men jag börjar förstå nu att det inte blir det. Det blir bara värre.

Fortfarande arbetslös, pengarna minskar. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, vart jag ska få jobb? Finns inget att söka. Antar att jag måste leta mig längre bort.
Jag är trött på att gå runt och vara arbetslös och att jobba med olika småjobb.. Jag borde börja plugga. Utbilda mig mer för att kunna få bättre jobb som varar längre. Men om man inte vet vad man vill läsa då? Inte har nån aning eller känner för nåt? Vad gör man då? Gah, jag önskar jag visste. Iaf lite

Maskis i helgen också. Gick till parken fast jag inte borde. Aja, jag och Jossan var snygga iaf. Hon var polis och jag vare hennes tjuv. Hade lindat in mig med tejp så jag var randig, hade fotboja och till och med ett litet galler ;)

Min bil har gått sönder igen (!) Så nu har jag vart utan sen i lördags och kommer vara det i några dagar till. Suck. Man är beroende av sin bil alltså och man blir hemskt lat. Men men, det funkar. Jag sparar ju bensin och får röra mer på mig istället :) igår gick jag till exempel till ica och tillbaka. Och idag gick jag hem till mamma. Fast Jenny får skjutsa mig hem :P

Var till Karlstad en sväng igår, köpte bara lite. Smycken på rea och smink på hm, där jag faktiskt hade presentkort :) Och så bytte jag äntligen stav i tungan. Läkarstaven började bli alldeles för jobbig.


Well well, dags att återvända till sin mörka tomma lägenhet.


Helg alltså

Har seriöst ingen koll på vilken dag det är längre. Har ju inget för mig om dagarna så vad spelar det för roll anyway?

Men igår var det fredag, det vet jag :) innebandyn drog igång igen. Bra tycker jag så jag äntligen får nåt att sysselsätta mig med. Har ju även saknat alla söta flickor. Var med och träna lite igår, bara lite. Men varför har jag då så ont i min kropp idag så jag knappt orkade ta mig ur sängen i morse? Är jag så otränad? Herregud. Får lov och bli skräpning här. Men jag är inte ensam iaf, en viss Marika hade visst ont idag hon med ;)

Kvällen spenderades med mina sötnötter :) Trevlig kväll. Tog en sallad på pizzerian och sen en film. Tänkte dra till Sunne för att bowla också. Men tanken att åka över höjden i det vädret var inte så lockande. Dumma vinter.

Är hemma hos mamsen nu. Hon bjöd på julmat. Är vi den enda familj som äter julmat nu? Personligen tycker jag att julen är över och längtar tills jag får ta bort alla julsaker. Men jag vet inte, det är nog nån tradition hon har varje år. Julmat en sista gång. Vi kanske äter ut julen. På samma sätt som man dansar ut den.

Nej, gott folk. Tror det är dags att åka hem. Hoppas Jossan kommer hem snart. Är hemskt sugen på att se one three hill ;)

Pusshej


2008

Och gytt nytt år på er mina vänner. Tror det är dags att uppdatera lite här. Väldigt mycket har hänt de senaste veckorna, jobbigt har det vart. 2007 tror jag inte kunde ha slutat sämre, däremot började 2008 bättre :)
Funderar på om jag ska orka gå igenom året och dela med mig om vad som hänt. Kan ju börja lite smått med dessa frågor iaf.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ägde en fisk, jobbade som telefonförsäljare och på en vattenpark och på ett tryckeri, flyttade ihop med Jossan, var till bulgarien, tog studenten. Piercade tungan 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Såg i ett inlägg på lunar att min nyårslöfte var "bli bikinsnygg". Det hade jag glömt. Och heller inte lyckats med

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Mia fick en dotter. Äntligen kom det en tjej bland alla pojkar :) Måste åka och hälsa på henne.

4. Dog någon som stod dig nära?
Katterna.. Men det var för det bästa och kom inte och säg nåt annat.

5. Vilka länder besökte du?
Bulgarien

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Ja

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
14 maj tror jag, då jag och jossan fick vår lägenhet. 21 maj, då jag åkte till Bulgarien. 14 juni, då jag tog studenten. 25 oktober, då jag fick min fetaste lön ever ;) Och några andra saker, men kommer inte ihåg exakta datum :P

8. Vad var din största framgång 2007?
Att jag flyttade hemifrån. Och att jag lyckades få 3 olika jobb.

9. Största misstaget?
vet inte faktiskt.. har gjort några dock, det har jag

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inge allvarligt tror jag inte

11. Bästa köpet?
Lägenheten

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Mig själv. Kläder och mat och saker till lägenheten. Alkohol också om jag ska vara ärlig..

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag vet att någon/några har gjort mig väldigt glad. Men någonting, hm. Att äntligen få sluta skolan tror jag.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Studentsången, Apologize, sångerna vi sjöng i Bulli

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det har gått väldigt upp och ner iår.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tatt tag i mig själv. Vågat

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösat pengar

18. Hur tillbringade du julen?
Först bort till pappa och sen vidare till Hammarö med mammas släkt.

19. Blev du kär i år?
Njae, kär är nog att ta i.

20. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Hm, det var avslutning i skolan, klassen sjöng för mig. Sen kom Jossan och vi såg på bio. :)

21. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja ..

22. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Typ, vanlig. Bekvämt liksom

23. Vad fick dig att må bra?
Mina vänner, Jossan mest. Helt klart

24. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen tror ja

25. Vem saknade du?
Eva, Martina och Nathalie.

26. De bästa nya människorna du träffade?
Jag är väldigt glad över att jag träffat Martin, han är en bra vän. Även Therese och Marika, jag hade grymt kul på Calligraphen med er och ni betyder mycket för mig.
Sen finns det ju även de människor man festat mycket med. Som man egentligen inte umgås så mycket med men som är trevliga ändå :)
Andreas var snäll och vi hade kul ett tag. Benny kommer jag antagligen alltid tänka lite på.




Så. Lite om mitt år. Det roliga är ju att jag typ bara minns de sista månaderna på året :P
Jag borde ta tag i mig själv nu. (hm, undrar hur många gånger jag sagt det.) nej, men ärligt. Jag ska skriva ett cv. Har snart vart arbetslös i en månad och måste hitta ett nytt jobb. Pengarna börjar ta slut och paniken kommer krypnas.
Tillbaka till vardagen alltså.